Varkensfilet met
Stilfser kaas, spek en appels

Moeilijkheidsgraad: gemiddeld – bereiding: 25 minuten

INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN

600 gvarkensfilet
100 gStilfser BOB kaas
100 gSüdtiroler Speck BGA (spek),
in dunne plakken
500 gaardappelen, geschild
2Südtiroler Apfel BGA
(appels: aromatisch en niet te zuur),
geschild en ontpit
4bosuitjes
 Tijm, laurierblad
70 mlslagroom
50 mlmelk
 Plantaardige olie
 Boter
 Zout en peper

BEREIDING

KAASSAUS: doe slagroom, melk en laurierblad in een kleine pan en breng aan de kook. Voeg de Stilfser kaas toe en pureer met de staafmixer. Let op: de saus mag niet meer koken!
RÖSTI: snijd de aardappelen in dunne reepjes, doe deze in een kom en breng op smaak met een beetje zout. Druk met de handen het vocht uit de aardappelen. Verhit een beetje olie en bak de aardappelreepjes goudbruin. Draai ze om en bak aan de andere kant eveneens goudbruin. Laat de rösti uitlekken op keukenpapier.
APPELS: bak de Zuid-Tiroolse appels in een pan met een beetje boter. Breng op smaak met wat tijm. Halveer de bosuitjes in de lengte, fruit ze in een beetje olijfolie en breng op smaak met wat peper en zout.
VARKENSFILET: bestrooi de varkensfilet met een beetje zout en wikkel de plakken spek eromheen. Braad het vlees rondom aan in de koekenpan. Laat het daarna in de oven op 180 °C in 6–8 minuten garen. Laat het vervolgens ca. 10 minuten rusten onder een stuk aluminiumfolie. Serveer het in medaillons gesneden vlees met de rösti, de appels en de kaassaus op een bord.

WIJN: Alto Adige DOC Pinot Nero
Een elegante wijn, zijdezacht en kruidig, met bosbessenaroma.

Om de website kwaliteiteuropa.eu te mogen bezoeken, moet u meerderjarig zijn.

BENT U MEERDERJARIG?