Wijn Alto Adige DOC

De wijngaarden van de Wijn Alto Adige DOC liggen op een hoogte tussen 220 en 1000 meter boven zeeniveau. Deze grote klimatologische diversiteit is ideaal voor het telen van ruim twintig verschillende druivensoorten.

Het kwaliteitslabel DOC staat garant voor kwaliteit. Het wordt gegeven aan wijn die in een bepaalde regio van Zuid-Tirol wordt geproduceerd en waarborgt daarmee de herkomst van de wijn. Verder garandeert het label dat bij de productie is voldaan aan strenge criteria.
De wijnen van Alto Adige hebben hun bijzondere karakter te danken aan enkele bijzondere klimatologische omstandigheden en aan de speciale teelten verwerkingsmethoden. Daartoe behoren de ligging van de wijnbouwgebieden, de hoogwaardige teeltmethoden, de omvangrijke wijnkennis en het klimaat. Doorslaggevend zijn de optimale hoeveelheid zon en de sterke temperatuurschommelingen gedurende de gehele groeifase van de wijnstokken.

WIJN ALTO ADIGE DOC:

  • wordt geproduceerd in een begrensd geografisch gebied in Zuid-Tirol; de wijnbouwgebieden en de kenmerken van de druivensoorten zijn exact vastgelegd.
  • voldoet aan kwaliteitscriteria en productie- omstandigheden met betrekking tot samenstelling, teelt, wijnproductie, eigenschappen, verpakking en verkoop. Deze eisen zijn vastgelegd in productspecificaties die door de EU zijn goedgekeurd en waarvoor het Consortium Alto Adige Wines verantwoordelijk is. Een on-afhankelijke instantie controleert of aan de eisen is voldaan.
  • heeft karakteristieke primaire aroma's.

Producten met het kwaliteitslabel BOB en BGA
die oorspronkelijk uit Zuid-Tirol komen

Om de website kwaliteiteuropa.eu te mogen bezoeken, moet u meerderjarig zijn.

BENT U MEERDERJARIG?