Südtiroler Speck BGA

Südtiroler Speck BGA heeft zijn unieke karakter te danken aan de productiemethode die van generatie op generatie wordt doorgegeven: 'minder zout, minder rook en veel frisse lucht'.

Het Europese kwaliteitslabel BGA (Beschermde Geografische Aanduiding) staat garant voor de kwaliteit van het product. Verder garandeert het label dat er is voldaan aan bepaalde eisen die gesteld worden aan de regio waarin het product is verwerkt en aan de verwerkingsmethode. Deze voorwaarden zijn vastgelegd in productiespecificaties die door de EU zijn goedgekeurd en waarvoor het Consorzio Tutela Speck Alto Adige verantwoordelijk is. Een onafhankelijke instantie controleert of aan de eisen is voldaan. Zuid-Tirools spek is onmiskenbaar. Het is een licht gerookte, in de frisse lucht gerijpte ham die in heel Zuid-Tirol wordt gemaakt met behulp van traditionele verwerkingsmethoden van speciaal geselecteerde ingrediënten.

PRODUCTIE

  1. Selectie en verwerking van het vlees: na een strenge kwaliteitscontrole worden de hammen ontbeend en op traditionele manier in stukken gesneden.
  2. Zouten en kruiden: in droge toestand met speciale kruidenmixen.
  1. Koud roken: in speciale ruimten boven beukenhout bij een temperatuur van maximaal 20°C.
  2. Rijpen: bij een omgevingstemperatuur tussen 10 en 16 °C en een luchtvochtigheid tussen 55 en 90%.
  3. Kwaliteitscontrole: pas als het product alle controles heeft doorlopen, krijgt het het kwaliteitslabel 'Südtiroler Speck BGA'.

Producten met het kwaliteitslabel BOB en BGA
die oorspronkelijk uit Zuid-Tirol komen

Om de website kwaliteiteuropa.eu te mogen bezoeken, moet u meerderjarig zijn.

BENT U MEERDERJARIG?