Südtiroler Apfel BGA

Het is de unieke combinatie van vele uren zon, koele nachten en weinig neerslag, die ervoor zorgt dat de Südtiroler Apfel BGA hun intense smaak en kleur krijgen.

De Europese Unie heeft 13 Zuid-Tiroolse appelsoorten onderscheiden met het kwaliteitslabel BGA (Beschermde Geografi sche Aanduiding) en bevestigt hiermee de relatie tussen de hoge kwaliteit van het product en de oorsprongsregio Zuid-Tirol. De Zuid-Tiroolse appels hebben een intense smaak, een mooie kleur, stevig vruchtvlees en zijn lang houdbaar – eigenschappen die te danken zijn aan het gunstige microklimaat in de teeltgebieden en de lokale traditionele, natuurlijke verwerkingsmethoden.

SÜDTIROLER APFEL BGA

  • wordt in bepaalde gebieden van Zuid-Tirol geteeld door familiebedrijven.
  • wordt geteeld volgens milieuvriendelijke geïntegreerde of biologische productiemethoden.
  • voldoet aan kwaliteitscriteria en productieomstandigheden met betrekking tot boomgaard en bodemgesteldheid, snoeimethode, irrigatie, oogst, traceerbaarheid, opslag, verpakking en verkoop. Deze eisen zijn vastgelegd in productspecificaties die door de EU zijn goedgekeurd en waarvoor het Südtiroler Apfelkonsortium verantwoordelijk is. Een on-afhankelijke instantie controleert of aan de eisen is voldaan.
  • heeft zijn uitstekende kwaliteit te danken aan de unieke combinatie van een gunstig klimaat en bijzonder milieuvriendelijke teeltmethoden.

Producten met het kwaliteitslabel BOB en BGA
die oorspronkelijk uit Zuid-Tirol komen

Om de website kwaliteiteuropa.eu te mogen bezoeken, moet u meerderjarig zijn.

BENT U MEERDERJARIG?